Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Już dłuższy czas mam problem z dziwnym zachowaniem auta na drodze- nawet na prostej, świeżo zrobionej drodze ekspresowej auto trzeba pilnować bo potrafi zabujać jak by wiatr autem zaruszał, wcześniej smigałem na kołach 225/45/17 i słyszałem wiele opini że po prostu na takich kołach 3'ki tak mają że wyskakują z kolein i szarpią kierownicą, zmieniłem na zimówki r15 205/60 i nadal to samo, a rok temu wydaje mi się że było spoko po zmianie kół. To co zrobiłem- przód wahacze SRL, nowe tuleje Lamfordera ( te wieksze 66mm), łączniki stabilizatorów (jakieś włoskie- firmy nie pamietam- pan ze sklepu polecał), siedzą też amortyzatory Bilstein B8 lub 6 z tego co pamietam no i sprężyny -40mm( strzelam że -40, do przedniego zderzaka mam 12cm), to już było jak auto kupiłem(amo i sprężyny), amorki nie wylane sa ok.

Tył wymienione tuleje wahaczy- podprogowe, pływające i kulowe górne wahacza, (podpr. i pływające Lamf.., kulowa Febi), nowe amortyzatory Kayaby, sprężyny -40 Eibacha, z tyłu dystanse 1,5cm

Oczywiście geometria po wszystkim robiona była, jedynie co nie mogli wyciągnąć to pochylenia przednich kół, na lewym 1,7 stopnia, prawe 2 z groszem. Oprócz geometrii reszte rzeczy robiłem sam, z tyłu w sumie został stabilizator nieruszany, nie ma luzów, z przodu gumy stabilizatora też zostały bo były ok, słyszałem że podobne cuda dzieją się poprzez wybite tuleje sanek dyfra, ale nie chce rozdzierać pól auta ze startu, może akurat ktoś coś miał podobnego i jakoś pomoże, z góry dzięki i czekam na odp:)

Opublikowano

Tak wiem, różne opinie na SRL słyszałem, u mnie akurat jak najbardziej ok, prawie rok śmigają i bez luzów.

Zapomniałem dopisać że na drążkach są dosłownie minialne luzy, ale myśle że te luzy aż takiego pływania nie powodują, jak sprawdzić maglownice?