Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Osobiscie jeszcze nie wymienialem,ale zdejmowalem ta plyte juz ze zdjetego szyberdachu,co napewno jest latwiejsze niz na samochodzie.

Zsyber jest przykrecony /sam dach/ w szesciu punktach.

Po tzry z kazdej strony srbami typu torx.

Od dolu zakrywa to podsufitka tej plyty.Azeby ja zdjac ,trzeba w przedniej czesci lyty odpiac ja ze wciskanych spinek i do tego mozna uzyc np:noza,zeby podwazyc.W czesci tylnej plyty podsufitka jest zaczepiona

na precikach ,tore sie znajduja z boku plyty pod nia.Ale to bedzie widoczne po odchyleniu podsufitki.Po zrobieniu uchylu tylnego/plyta do gory/,bedzie widac po dwie sruby z kazdej strony a dalsze dwie mniej dostepne w przedniej czesci plyty po jednej z kazdej strony.

Po odkreceniu wszystkich cala blacha odchodzi od wozkow.

To tyle :D

Jak wymienisz ,to na[pisz jak ci poszlo.

pozdrawiam

Opublikowano
W czesci tylnej plyty podsufitka jest zaczepiona

na precikach ,tore sie znajduja z boku plyty pod nia.Ale to bedzie widoczne po odchyleniu podsufitki.

i tu mam nastepne pytanie czy odpinac podsufidke z tylu czy tylko odkrecac te 4 srubki co sa w tylnej czesci plyty

bo nie wiem jak sie dobrac aby odpiac podsufitke z tylnej czesci plyty

Opublikowano

W tylnej czesci podsufitka jest zachaczona na takie blaszki po bokach ,po rosty przez nia w popezek przechodzi precik i na szyberku sa takie dwa haczyki z blachy ..Jak uniesiesz szyber i uchylisz posufitke ,to bedzie widac.

Moze mozna odkrecic go bez zdejmowania podsufitki,ale ja tego nie robilem ..

pozdrawiam

Opublikowano

no i udalo sie wymienic i jak sie okazalo to podsufitke wystarczylo tylko wysunac do tylu aby odczepis jej tylna czesc

potem 3 srubki z prawa i 3 z lewa i plyta na zewnatrz

w sumie to prosta robota