Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,od dwóch dni zaczął mi się problem z odpaleniem mojej beemki.

W sobotę rano wsiadłem do samochodu przekręcilem kluczyk,auto odpalilo na parę sekund i zgasło.

Myślałem że mam mało paliwa(nie działa mi wskaźnik),więc wlalem około 30 litrów do baku i po dłuższym kręceniu odpalila. Myślałem że już po problemie, cały dzień jeździłem odpaliłem,gabinet i wszystko było ok.

Dzisiaj rano wsiadam pewny siebie,przekręcić kluczyk,auto odpalilo na sekundę i zgasło.

Dopiero po dłuższym,kilkukrotnie kręceniu odpalilo i normalnie chodzi.

Co może być przyczyną takiego zachowania?

Dodam że auto nie kopci nawet przy dużym obciążeniu puści tylko delikatny dymek. Silnik równo pracuje i ma moc.zrobiłem dzisiaj tez diagnostykę na zegarkach i pokazało same zera na wszystkich poziomach.

Gdy dzisiaj i wczoraj zapaliła tez z wydechow nie poszedł jakiś dziwny dym.

Moje auto to 740 d

Proszę o pomoc!

Opublikowano
Może czujnik położenia wału odszedł do krainy szerokich autostrad?

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano

Gdyby skończył się czujnik były by takie objawy ze odpali na sekundę, zgaśnie i później trzeba kręcić żeby znów odpalila? Dodam że ten problem występuje tylko przy pierwszym uruchomieniu silnika.

Później jest już ok.

Opublikowano

Dzisiaj rano normalnie odpalila.

Mieszkam na stałe w niemczech i mogę mieć problem z podłączeniem pod kompa bo porostu nie wiem gdzie a w serwisie cena takiej usługi pewnie mnie zniszczy także będę musiał z tym poczekać aż nie pojadę do polski.

A gdzie znajduje się ten czujnik?

Spróbuję go wymienić, może to pomoże.