Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy któryś z kolegów przekładał fotele w E60, ja u siebie mam zwykłe elektryczne grzane stołki a chce przełożyć na komforty z grzaniem i wentylacją.

Czy jest z tym dużo problemu? i czy jest to w instalacji (wiązce elektr. pod fotelem) przewidziane na taką zamiane czy trzeba jakies moduły. Dodam że miałem kiedyś E39 i zmieniałem fotele z grzanych elektrycznych na komforty z grzaniem i masażem. Musiałem tylko podciągnąc kable z pinami z wiązki fotelowej do przełaczników na konsoli srodkowej. Proszę o info.

Opublikowano

Witam.

Widzę, że temat umarł.

Sam jestem ciekawy, bo jestem przed zakupem E60 ze zwykłymi fotelami bez grzania, a wolałbym np. ze skóra i grzaniem.

Zatem ponawiam. Ktoś zmieniał u siebie ?

Opublikowano
Kiler powiedz Ty mi, a co w przypadku, kiedy w aucie w ogole nie ma podgrzewanych siedzen. Jesli kupie fotole z grzaniem, to da sie to podpiac ?
Opublikowano

Kolego kiler moduły w fotelach ???

Foteli jest z tego co pamiętam to 5 rodzji : pół elektr,elektryczny,komfort i komfort aktywny i sportowy. Ale nie wiem czy przeczytałeś dokładnie pytanie mnie chodzi o FOTEL ZWYKŁY ELEKTRYCZNY który mam a chce wsadzić FOTEL ELE KOMFORTOWY Z GRZANIEM i WENTYLACJA, Dokładnie chodzi mi o wiązkę która wychodzi z podłogi do fotela czy ma możliwość podłączenie takiego fotela, (czy są wolne piny w kostce) czy nie.

Opublikowano

W fotelach może być tzw "mały moduł" i "duży" lub bez.

Ty prawdopodobnie nie masz nic bo masz przedlift ale po 2005/09 i bez grzania(KGM)

W każdym egzemplarzu jest możliwość podłączenia takich foteli jak chcesz , wiec odpowiedz brzmi TAK . :)

Trzeba zrobić: zasilanie grzania, linie informatyczną bus, sygnał can, zasilić panel sterowania w komfortach, wymienić moduł SZM na grzany ( ten panel pod radiem ( dsc pdc) , zakodować.

Oczywiście trzeba sprawdzić czy nowe fotele są kompletne-z modułami itd.