Skocz do zawartości

BMW [E30] PROBLEM Z EKONOMIZEREM !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z ekonimizerem. Ekonomizer poprostu zacina np. na 25l albo na 30l czasem na 15l jak sie mu podoba . Jak mam powyzej 1,5 obr/min puszcze gaz to spadnie do 0 . Tak jak powinno... a pozniej tylko troszke nacisne gazu i znow ta wartosc np. 25l ... , ale po jakimś czasie znow wraca wszystko do normy i pokazuje normalnie spalanie. Wiecie cos moze na ten temat ???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A możesz to jakoś filmem zobrazowac?? Ekonomizer ma pracować w całym zakresie, nawet na 5 biegu jak zzaczniesz przyśpieszać to wejdzie chwilowe spalanie ponad 20 litrów. Przy chamowaniu silnikiem spalanie spada do 0.

PZDR>

Opublikowano
Tak, tylko on nie reaguje na gaz. Dopiero jak stane to będzie 30 a jak jade to nie zaleznie od obrotow i od gazu jest np.20
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

hmm... być może coś z zegarem. Trzeba by wyciagnać i sprawdzić czy wszystko się tam rusza. Problem tez może być z masą lub sygnałem.

PZDR>