Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam w jaki sposób sprawdzić czy są podgrzewane lusterka i w jaki sposób je włączyc sterowanie jest elektryczne x3 2004r
Opublikowano

Lusterka załączają się automatycznie kolego .Z reguły jest ustawiona temperatura 3 stopnie.Ponizej załączą się z automatu.

Nie ma możliwości manualnego sterowania nimi chociaż spotkałem się z opiniami na forach zagranicznych iż działają tez jak załączysz ogrzewnie tylnej szyby.W X-ach które miałem nie działało :mad2: :mad2: :mad2: więc nie wiem ile w tym prawdy

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Obawiam się ze jesteś w błędzie ... w e83 lustra działają tak jak w e46 czyli włącząją się razem z ogrzewaniem szyby- tył... przynajmniej w default skryptu komfortu ...
Opublikowano

Zapraszam to pokaże kolego:):)

Przerobilem to w kilku X-ach i nie tylko:):)

Nie twierdzę że nie można tego przekodowac ale na tym się nie znam

Opublikowano
Nie rozumiem ... tzn twoim zdaniem działa z automatu bez grzebania w skryptach przy spadku temperatury ?
Opublikowano

Oczywiście :cool2: :cool2:

Poobserwuj zachowanie lusterka :mrgreen: :mrgreen:

W różnych modelach BMW zaobserwowałem,ze nie zawsze są to trzy stopnie.Było też 5 lub sześc stopni i już działało ( nie chodzi o X3 )

Temat ten już poruszany był wielokrotnie np w dziale "1"

Opublikowano
Idąc taką profilaktyką grzania bez potrzeby można by pewnie ustawić automat grzania luster z czujnika deszczu. Ja nie zauważyłem chyba w żadnym bmw żeby lustra startowały same z siebie, ale sprzeczal się nie będę :)
Opublikowano

I dobrze, bo ja prawie w każdej to widziałem:):)

Być może można sobie jakoś to pokodowac ale ja się nie znam.Zreszta tak jak pisałem nie tylko Ty tego nie wiedziałeś.Tematów o tym było sporo już w ciągu ostatnich kilku lat na forum i to w różnych działach

Akurat ja uważam iż lepiej byłoby manualnie móc sobie to robić no ale...

Opublikowano
Witam wyczytałem w instrukcji lusterka podgrzewane automatycznie ale u mnie nie działają który bezpiecznik może za to odpowiadać