Skocz do zawartości

E39 m62 b35 1997r Gasnie na wolnych obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Nagle auto odmowilo posluszenstwa, przy odpolania odrazu gaslo, nie mialo mocy, strzelalo i prychalo. Pierwsza mysl pewnie padla przeplywka i ja odlaczylem beemka zaczela jechac, ale gasniecie nie ustalo nie trzyma wolnych obrotow, odpiecie krokowca tez nic nie daje efekt ten sam. Nie wiem czy to ma cos zwiazane, ale mysle ze tak od tej wawari zaczela swiecic kontrolka od trakcji i nie gasnie lub po odpaleniu nie swieci a jak przygazuje zapala sie. Czy moze to byc wina przepustnicy? Dodam skrzynia automat silnik bez vanosa. Na kompie wyrzuca mi tylko blad czujnika temperatury, mam tak od samego poczatku gdy auto normalnie jezdzilo i nic poza tym. Ma ktos jakies sugestie??

Opublikowano
Sprawdż linki na przepustnicy.U szwagra też były podobne cyrki jak mu linka spadła z tego rowka prowadzącego przy przepustnicy.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
Linki siedza na swoich miejscach tak jak powinny, a katow juz dawno nie ma poprzedni wlasciciel wyciol. Zastanawia mnie dlaczego swieci trakcja, na samym poczatku pokazalo mi bledy polozenia przepustnicy i potecjometra pedalu gazu ale po skasowaniu juz nie wrocily, nie wiem o co kaman juz... Zapomnialem dodac, 3 miesiace temu zalozylem LPG jesli to ma znaczenie...
Opublikowano
Jest poprawa, auto ma wolne obroty ale troszke faluja, tylko ze podczas jazdy kiedy chamuje gasnie i dalej swieci sie trakcja, abs dziala wiec cos jest na rzeczy kurcze pomoze ktos???