Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale mi się tytuł zrymował...

Po kilku latach, kiedy to popełniłem błąd sprzedając swoje 324d, szukam kolejnego. Znalazłem jeden egzemplarz, jednak ze skrzynią automatyczną. Mam pytanie czy ktoś z Was miał 324d w automacie, albo chociaż miał przyjemność (zakładam, że była to przyjemność) przejechać się 324d w automacie? Jak sprawuje się ta skrzynia?

Uprzedzę niepotrzebne odpowiedzi, że przecież tym się nie da jeździć, stoi w miejscu, dzieci na rowerach to wyprzedzają itp. itd. Miałem 324d, wiem jakie ma przyspieszenie, spodziewam się tego, że w automacie będzie gorzej. Nie przeszkadza mi to w ogóle. Samochodem jeżdżę spokojnie, jak potrzebuję adrenaliny, to przesiadam się w Suzuki Bandita z 2003 r. 4,2 s do setki daje więcej wrażeń niż 325...

Bardzo proszę o opinię osób, które miały styczność z 324d w automacie.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Raz jechałem, ale właśnie 325I w automacie. Prawda jest taka że ten automat zabiera sporo z mocy i możliwości silnika, do tego 4 biegi bardzo podwyższają spalanie. Ale do normalnej jazdy spokojnie styka. Sam automat nalezy do tych starych prostych, wiec jeśli ktoś dbal o wymianę oleju to pojezi 500 tyś z palcem w.... w razie czego koszt regeneracji tej skrzyni nie jest też kosmicznie drogi.

PZDR>