Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z autkiem i dzisiaj podłączyłem e46 po kompa. Pokazał 3 błędy skasowałem odpaliłem silnik i zaraz na nowo wyskoczyły dwa 8 i 18 ten trzeci który był to 211. I teraz pytanie o jaki czujnik wałka chodzi wylotowy?? I czy któryś bład może zapalać się przez inny który wyskakuje?? Jak można sprawdzić przedwymianą przepływki czy to jest przepływa?? Autko faluje na obrotach bardzo delikatnie mało wyczuwalnie i nie ma najmniejszych problemów z odpalaniem. Czasami sam od siebie podczas postoju ostro spadnie na obrotach ale podnosi i stabilizuje albo jak hamuje i zatrzymuje auto to samo z siebie zgaśnie. Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoć
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podaj opisy błędów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Błąd przepływomierza i czujnika wałka rozrządu wydechowego. Odłącz przepływomierz i zobacz czy jest różnica, sprawdź styki czujnika.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Sprawdzę. Bo problem z tym czujnikiem mam od kiedy auto było kupione i mimo wymiany na oryginalny problem cały czas był. A powiedz mi jakie objawy mogą być przy popsutych tych dwóch rzeczach?? Bo powiem szczerze że u mnie w sumie oprócz tego przerywania raz na tydzień i czasami falowania obrotów po zatrzymaniu auta na światłach nie ma nic. Bo jak czujnik padnie wałka to chyba są też inne dolegliwości?? No i z przepływką chyba to samo??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Twoje objawy podczepiłbym raczej pod przepływkę, przy czujniku wałka są problemy z odpaleniem przeważnie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL