Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie dziś poszłem z zamiarem odpalenia auta, bo siada mi aku (zamówiony Varta 100ah),a tu pojawia sie drugi problem po odpaleniu samochodu wychodząc z auta usłyszałem dokładnie taki dzwięk jak na tym filmiku dodaje gazu i tez cyka mocniej.

Podejrzewam ze nie ma to nic wspólnego z padającym akumulatorem.Może miał ktoś z was podobny problem?.Czytam czytam ale nic konkretnego nie znalazłem.Dużo osób pisze ze podobny dzwiek ma uszkodzony Vanos.Co o tym myślicie??

Bede wdzieczny za konkretne odpowiedzi.A w poniedziałek trzeba bedzie odwiedzić mechanika niestety.

Opublikowano
Witam panowie dziś poszłem z zamiarem odpalenia auta,.

Poprawił bym to :cool2:

No niestety słychać to jak vanos. Ew możesz odpalić auto ze ściągniętym paskiem żeby wykluczyć osprzęt.

Potem jak to nic nie da do mechanika który posiada stetoskop którym zbada skąd dokładnie dochodzi ten dźwięk.

Olej w silniku oczywiście sprawdzony?

Opublikowano
Na nowym oleju przeleciałem 4km pare dni temu dolałem niecały litr.Nie mam bagnetu tylko mozliwość sprawdzenia w Idrive.Myśle ze tam jakiś czujnik pomiaru poziomu aleju nie poszedł.Jest możliwosć jakoś inaczej to sprawdzić.Dodam ze przeszłem z Castrola 5w40 na Valvoline 5w40.Jak to w tych silnikach bywa łyka olej.Castrola bardzo,Valvoline mniej niecały litr na 4tkm.