Skocz do zawartości

Bmw E 46 1.9 benzyna 2000 rok problem z abs asc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem z abs asc po podlonczeniu pod kompa nie idzie sie polonczyc z pompa abs asc. Te kontrolki pala sie caly czas

Czasami jak odpale auto i rusze to zgasna i wszystko jest wporzadku ale to tylko na chwile .Co to moze byc za problem? prosze o pomoc

Opublikowano

Zacznij od najprostszych czynności. Pewnie masz rozbieżne koła i należy je ustawić.

Często to jest powodem świecenia tych ikon.

Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach...
Opublikowano

No i czasami jak mocno przygazuje to tez te kontrolki zgasna i po 5/10 minutach znowu sie zapalaja.Zbieznosc ustawiana byla tak z 3 lata temu.

Ten powod powstal dlatego ze puzno byly wymieniane klocki i tarcze . Rozwalilo przewody od plynu hamulcowego.Swiecila sie tez kontrolka od hamulca recznego ale zgasla poniewaz byl zrobiony remont tego wszystkiego tylko zostaly te kontrolki abs asc to gdzie mam szukac powodu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hmm a jak to sprawdzic? czy walniety jest czujnik absu

Podpiąć pod kompa.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
ktos mi kiedys mowil ze jezeli nie mozesz sie polaczyc z absem i to moze byc sterownik a on tani nie jest. Ale to tylko taka ciekawostka:) np ja mialem taka sytuacje ze kolega jeden nie mogl sie podpiac wiec pojechalem do drugiego i nie bylo problemu. tez sprobuj pozdro.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przejrzyj przewody przy czujnikach, izolacja może być uszkodzona i dostaje się wilgoć.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
A na co ma wpływ czy od dawna czy nie?.Sprawdz prawy nie lewy czujnik.Wypnij,wyczyść,zobacz w jakim stanie jest izolacja.I zostaw w spokoju pompę.