Skocz do zawartości

[e46] 320d tylna szyba touring

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Koledzy

Mam problem z otwieraniem tylnej szyby. po kupnie Turaska otwieranie tylnej szyby działało czasem a czasem nie. teraz zupełnie przestało działać. Chciałem przeglądnąc kable ale musze otworzyc tą szybe żeby dostać się do nich. Moje pytanie brzmi:

Jak otworzyć tylną szybe w turasku nie używając ani kluczyka (wogóle nie działa pilot) ani otwierania pod wycieraczką?

Druga sprawa to nieszczęsny kluczyk padły oba. Myslałem, że to normalne aku zakończył żywot no ale po wymianie aku nie mogę go zakodować popularnym sposobem ani jednego ani drugiego. Tzw pestkę mam wlutowaną w płytkę gdyż jest to kluczyk w kształcie diamentu. Przeczytałem masę tematów ale nie znalazlem odpowiedzi. Myslę, że jak się dostane pod szybę sprawdze przewody i dotre do wzmacniacza antenowego może on jest walnięty. Moduł komfortu wydaje się być ok gdyż zamykanie wewnątrz samochodu (guzik na srodkowym tunelu) działa bez problemu.

Proszę o rady jak otworzyc szybę i co zrobic z kluczykami.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Problem rozwiązany z szybą. przewody na łączeniu z taśmą na szybie w takiej gumowej kostce były przerwane, po przylutowaniu przewodów do taśmy problem rozwiązany.

Z kluczykami wyszło, że wcale nie potrzeba wymieniać akumulatorków wystarczyło przeczyścić styki w przekaźnikach modułu komfortu. Może komuś się przydadzą powyższe informacje.