Skocz do zawartości

BMW E60 3.0i automat, przed liftowa, blad skrzyni biegów...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , jechalem sobie ostatnio wszystko ok , zgasilem silnik poszedlem na chwile do domu , po paru minutach schodze odpalam ruszam i blad skrzyni i tryb awaryjny sie wlaczyl i tylko jeden bieg chyba 3-ujka bo zamulenie ruszal ,podpiąłem inp-e i wyszedl blad 5088 - czyli wadliwy czujnik wybieraka skrzyni , nie do konca wiem co to ,

i zauwazylem teraz ze jak rano schodze do auta i odpalam na zimno jest wszystko ok , pojezdze 30km jak sie rozgrzeje to po zgaszeniu i odpaleniu na ciepym wyskakje blad , mial ktos moze podobny problem i poradzi mi co to... bo wymienic skrzynie najlatwiej ale i najdrozej, w necie nie widze tego , pozdro

Opublikowano
Czesc, chcialem sie dowiedziec jak rozwiazales ten problem bo mam podobny tyle ze moja skrzynia przechodzi w tryb awaryjny przy spokojnej jezdzie ze stala predkoscia (autostrada 80km/h) w momencie gdy chce delikatnie przyspieszyc.
Opublikowano
podlacz pod kompa i zobacz blad jak masz taki sam to moze bedzie to samo co ja mam a ja jeszcze nie rozwiazalem problemu , auto jest u specow od skrzyn i wstepnie to wybierak srzyni biegow czyli ta cala galka do zmiany biegow...albo cos gdzies nie styka dokladnie albo linka jest wyrobiona albo powoli elektronika pada ... w tygodniu powinienem miec zdiagnozowane napisze jak cos sie dowiem ,pozdro