Skocz do zawartości

Jaki wideorejestrator?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Przymierzam się do zakupu wideorejestratora i zacząłem trochę czytać na ten temat.

Z tego co zdążyłem się już zorientować w temacie, dobre opinie ma Eye Drive SHD100, dokładnie ten tutaj: http://www.ferguson-digital.eu/pl/rejestratory-samochodowe/464-ferguson-eye-drive-shd100.html

Jeszcze się ew. zastanawiam nad innymi, ale ten powyższy to ma wszystko co trzeba. Jest WDR, super kąt widzenia 135 stopni, detektor ruchu i inne bajery. Do tego menu po polsku. W zasadzie jest wszystko co potrzebne od tego typu sprzętu.

Czy ktoś konkretnie używa tego modelu i może potwierdzić, że w praktyce też jest taki wypasiony jak w specyfikacji?

Jak z rejestracją przy większych prędkościach i w nocy? Bo to jest ogólnie największy mankament tego typu urządzeń, więc proszę dajcie znać jak sprawdza się ten model.

Opublikowano

Też dużo czytałem kiedy byłem na etapie wyboru tego typu urządzenia. Wyszło mi, z różnych opinii znalezionych w necie, że najlepszy stosunek jakości do ceny ma właśnie ten model Ferguson, więc go kupiłem.

Teraz jak to się sprawdza. Jeśli chodzi o jakość nagrań to nie ma się do czego przyczepić, w zasadzie muszę powiedzieć, że jest super ma SHD. WDR za pewne też ma duży wpływ na tak dobrą jakość nagrań i świetne osiągi przy nagraniach w nocy (redukcja prześwietleń), wszystko jest czytelne i wyraźne w nocy.

Dalej, ten detektor ruchu to jest dopiero bajer. Kamerka włącza się kiedy wykryje ruch, czyli jak nic się nie dzieje to się wyłącza, nie pobiera wtedy prądu i oszczędza miejsce na karcie, dodatkowo przez to może działać bez ingerencji użytkownika.

I jeszcze jedna rzecz, złącze HDMI, bez tego ani rusz, podłączasz bezpośrednio do TV i odtwarzasz.

Z tymi bajerami to naprawdę bardzo korzystna cena.

Edytowane przez MarcinCzapla

Opublikowano
Ja polecam papago p3. Jakosc obrazu jest super nawet w nocy
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki MarcinCzapla za opinię.

W końcu zakupiłem ten model i troche potestowałem. Jest fajny i faktycznie największa jego zaleta to jakość. Dość prosty w obsłudze, fajny wyświetlacz, ogólnie jestem zadowolony :)

Ok, ide testować dalej i polecam wszystkim.

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

A komórkę można mieć i nagrywać, albo aparat ale kamerę już nie. Dla mnie to idiotyzm

With mobilephone sent.

Opublikowano

Rejestrować możesz wszystko, problem jest z publicznym odtwarzaniem.

Ale jak zarejestrujesz wykroczenie lub przestępstwo, to problem znika. :D

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

W Austrii nie wolno mieć w aucie gotowego do nagrywania wideorejestratora...

Z tym wykorzystaniem przestępstwa też nie do końca tak jest, np w Niemczech

With mobilephone sent.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Wracająć do tematu, bo może ktoś jeszcze będzie szukał (sądzę, że kolega który założył temat już coś kupił:P) To ja korzystam z G1WHT Novatek 96550 (http://eleosklep.pl/wideorejestrator-wdr-g1wht-pl-p-53.html) i spisuje się świetnie. Więc dla potomnych mogę polecić. Co do nagrywania to u nas nie można tylko i wyłącznie upubliczniać nagrań. Nagrywać możesz co chcesz i kogo chcesz :)

Edytowane przez ferdek88

Opublikowano
Ja też używam G1WHT, dobra relacja jakość/cena, jedynie głos mógłby nagrywać lepiej.