Skocz do zawartości

Dziwne falowanie, nieznane obiawy. 1.8 is

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich i przepraszam za to ,że być może było coś podobnego, z braku wolnego czasu i braku możliwości wczytania się chciał bym założyć nowy temat i poprosić o rady. Sprawa jest następująca, jestem po zmianie silnika z 1.6 na 1.8 is i... pojawił się problem silnik pracuje nie równo na biegu jałowym skacze z obrotów 500-1500 nawet gaśnie. Sprawdziłem silniczek krokowy przepustnicę i je przeczyściłem, wszystkie przewody są całe. Po odpięciu regulatora ciśnienie z dolotu silnik pracuje inaczej w miarę trzyma obroty na jałowym a przede wszystkim nie gaśnie i daje się jeździć , mogę dodać że obroty po odpięciu regulatora ciśnienia trzymają się w granicach 800-1300. Wymieniłem nawet sam regulator ciśnienia wstawiając ten z 1.6 i ciągle jest to samo. Proszę o pomoc znawców tematu, Pozdrawiam
Opublikowano
Tak był gazowany, teraz tylko i wyłącznie czysta benzyna. Przepływomierz przeczyściłem i po odpięciu wtyczki z przepływki gaśnie.