Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Właśnie zastanawiam się nad zakupem zimówek do BMW E90 320D 2006 rok . Mam założone felgi 18 , opony przód 225/40/18 , tył 255/35/18

Czy do tych felg mogę założyć mniejsze opony na tył niż 255 i wyższe np 245/40/18

Czy ktoś coś mi zasugeruje???

Dzięki za pomoc

POZDRAWIAM

Opublikowano
Witam. Właśnie zastanawiam się nad zakupem zimówek do BMW E90 320D 2006 rok . Mam założone felgi 18 , opony przód 225/40/18 , tył 255/35/18

Czy do tych felg mogę założyć mniejsze opony na tył niż 255 i wyższe np 245/40/18

Czy ktoś coś mi zasugeruje???

Dzięki za pomoc

POZDRAWIAM

10 mniejsze wchodzą bez problemu, generalnie zazwyczaj jest dość szeroki zakres opon, które wchodzą na felgę, ja na Twoim miejscu po prostu bym podjechał do wulkanizatora i zapytał, co Ci zaproponuje, a jeśli chcesz na forum się dowiedzieć to potrzebna jest szerokość felgi. Jeśli masz 9 cali (tyle jest zalecane na 255) to 235 też wejdzie.

Tu jeszcze info jakieś: http://www.felgi-opony.com/Aktualnosci/Szerokosc_opony__a_szerokosc_felgi_,3,32,15.html