Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
E-34
Mam problem ze sterowaniem szyb el.w e-34 '95. 520
Szyba pasażera z przodu nie zamyka się cała za jednym krótkim przyciśnięciem, a ponoć powinna. Otwiera się tak bez problemu.
Szyba kierowcy działa bez zarzutu.
Czy ktoś ma jakiś pomysł dlaczego ?

Opublikowano

coś się stało z twoim postem...

temat chyba nie do tego działu, ale... w sumie nie moje zmartwienie.

Co do szyb - tak chyba jest i nie wiem czy jest ktoś w fabryce BMW kto wie dlaczego. Zamyka się tylko kierowcy, żeby zamknąć pasażera trzeba przytrzymać przycisk, za to otwiera się po krótkim naciśnięciu...

Ja mam taką teorię, że nie było wtedy czujników przeciwzakleszczeniowych i ma to zapobiegać przytrzaśnięciu paluszków żonki, kochanki, teściowej, przez kierowcę, który nie do końca musi widzieć czy kto łap w szyby nie wpycha. Choć ta teoria ma braki (np. po kiego grzyba martwić się teściową :twisted2: )

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

Dzieki za odpowiedź, przyjmuję do wiadomości - tylko ze względu na paluszki żonki :norty:

A co do umieszczenie posta, to ja się pomyliłem - rzuciwszy okiem tylko na ostatni człon jego nazwy "...elektronika". Następnym razem się poprawię.

PZDR

Domin