Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, otoz mam maly problem ze swoimi listwami blach shadow line, generalnie chodzi o to ze sa przymatowione, prawdopodobnie poprzedni wlasciciel myjac auto lub oddajac je na myjnie nakladal jakas chemie ktora niestety spowodowalaZe listwy sa zabrudzone/zmatowione.W niektorych miejscach jak tarlem szmatka cos schodzi ale

Nie wyobrazam sobie trzec tego szmatka wokol auta bo chuba nie starczy mi zycia:)

Widac ze na listwach nie ma wrzerow czy cos w tym rodzaju tylko jest jakis nalot wlasnie jakby jakas chemia, pytanie brzmi czym to wyczyscic, jak doprowadzic listwy do stanu pelnego wysokiego polysku???Moze ktos to przerabial albo jest w stanie cos polecic, benzyna ekstrakcyjna nie pomaga...

Dzieki wielkie za pomoc i sugestie,

Mateusz

Opublikowano
Jest kilka preparatow ktore sie sprawdzaja, ja moge ci poradzic bo uzywam u mnie : POORBOY'S WORLD BLACK HOLE oraz Black Light Chemical Guys.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Tylko pytanie czy któryś z tych środków wyczyści moje listwy, czy nałożenie jego spowoduje że listwy będą w połysku i nie wrócą do obecnego okropnego stanu??
Opublikowano

Oba srodki to glazy, oba srodki maja wlasciwosci scierne i jezeli uzyjecie to nawet z padem recznym bardzo lekko sciernym to oprocz ze da im to duza glebie czarnego to rownierz powinny sobie poradzic z tym nalotem chyba ze to nie nalot a struktura samego lalkieru sie odbarwila (moze to sie stac jezeli np uzyjecie nie rozcieczonego APC). Ja osobiscie polecam Black lighta bo go uzywam i dla amatora jest bardzo latwy w uzyciu ale oba srodki sa bardzo bliskie sobie, kolega Kri35 ktory jest profesjonalista pewnie wam by poradzil Black hole bo to srodek ktory jest dluzej na rynku i sprawdzony

Tak to wyglada u mnie po stalej pielegnacji Black lightem

http://i.imgur.com/Rz1Yfna.jpg

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• Członkowie klubu
Opublikowano

trzeba by to zobaczyć, mozna po porządnym myciu spróbować przelecieć pastą finishową, może pędzelek i Apc wystarczy

jeśli chodzi o zabezpieczenie to najlepiej powłokę położyć, C1 albo Cquartz

jak masz czas w weekend to zapraszam do mnie cos poradzimy, napisz na PW ...

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55