Skocz do zawartości

[m52] Jak sprawdzić ciśnienie oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Na dziale E38 jak zawsze śpią, więc piszę tu. Jak się sprawdza ciśnienie oleju w m52? Postanowiłem sam naprawiać sobie auto, nawet bardziej skomplikowane rzeczy bo przez mechaników cudotwórców magików zupełnie niepotrzebnie wpieprzyłem w to auto kupę forsy bez rezultatu... Walą mi szklanki, wymieniałem je już 2 razy, drugim razem razem z wałkami rozrządu i klatkami. Walą na 100% szklanki bo dla upewnienia wsłuchiwałem się jeszcze w inne m52 po odpaleniu po dłuższym postoju - przez pierwsze kilka sekund walą identycznie jak mój ciągle ;) A nikt mi nie powiedział, że to po prostu może pompa oleju szwankować, co co prawda jest o wiele częstsze w M62 niż M52, ale również się zdarza. Prosiłbym o jakąś instrukcję dla laika ;)

Jak rozumiem, czujnik ciśnienia oleju nie zapali się w sytuacji, gdy pompa szwankuje i nie podaje na górę tak jak należy? Bo nigdy mi się nie zapala w momencie innym niż powinien... Może być tak, że w podstawie filtra ciśnienie jest ok a w rozrządzie lipa ?

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano
Witam. Programem raczej tego nie sprawdzisz. Bynajmniej ja nie widzialem takiej opcji w inpie. Pozostaje tylko pomiar mechaniczny. Musisz w miejsce czujnika wkrecic manometr i odczytac wskazania

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano
Witam. Programem raczej tego nie sprawdzisz. Bynajmniej ja nie widzialem takiej opcji w inpie. Pozostaje tylko pomiar mechaniczny. Musisz w miejsce czujnika wkrecic manometr i odczytac wskazania

W miejsce tego czujnika pod filtrem, tak?

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534