Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, może ktoś z was mi podpowie albo może przerabiał temat odnośnie podciekającego płynu chłodniczego wymieniłem chłodnice która niby podciekała płyn zbierał się w dolnym lewym rogu, wymieniłem ją, i nadal płyn się zbiera... czy może ktoś z was ma pomysł z kąt to może się zbierać???
Opublikowano

w tym silniku jest pełno miejsc z których może lecieć płyn

węże do chłodnicy przychodzące potrafią pękać i przeciekać (uważaj żeby za mocno ich nie dokręcać -opaski- bo możesz coś połamać trzeba robić to z wyczuciem)

na chłodnicy jest jeszcze wężyk zwrotny pod plastikiem na górze może źle dokręcony

jak masz gaz sprawdz wszystkie węże i opaski lubią się ugniatać

no i to co każdy zapewne przerabiał wymień korek od zbiornika wyrównawczego oczywiście tylko na oryginal bo inaczej wyrzucisz pieniądze w błoto

Moja pierwsza 540
Opublikowano
właśnie dziwna sprawa bo to się skrapla w lewym dolnym rogu chłodnicy i w tym miejscu jest przewód do chłodniczki olejowej... ale za bardzo nie widać żeby ztąd podciekało, a czemu wymiana korka?? bo powiem szczerze że nie obiło mi się o uszy żeby coś się z nim działo możesz podpowiedzieć dla czego?