Skocz do zawartości

bmw e46 320d 150KM + zawór podciśnienia EGR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie potrzebuję właśnie ten zawór podciśnienia ponieważ wyskakuje mi bład 4521 czyli związane z ciśnieniem doładowania powietrza i teraz mam pytanie czy warto kupić ori w aso czy też na allegro? Może ma ktoś sprawdzonego sprzedawcę,

pozdr,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Większośc na forum pisze że trzeba kupić ori z ASO za grubą kasę. Ale że szkoda mi było kasy to kupiłem taki z allegro za 120 zł chyba w zeszłym roku, bo miałem skopany ten od EGR. Fura kopciła maksymalnie przy bucie w podłodze. Po wymianie zaworu, problem zniknął i nie powrócił, więc wnioskuje że zawór nadal działa. Stary wyczyściłem i jakby co mam na zapas. Tego nowego już się nie da wyczyścić, bo jest zgrzany lub sklejony , a nie złączony metalową obejmą, jak stary.
Opublikowano
no właśnie mi też trochę kopci i późno turbawka się zbiera dlatego chcę podmienić zaworek. Masz może namiary na tego gościa gdzie kupowałeś?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja kupowałem w lipcu 2013 od "tomaszkania1" na allegro, ale widzę że teraz nie ma w ofercie zaworów.
Opublikowano

Jestem po testach zaworka podciśnienia tego przy turbo. Otóż zaworek podciśnienia kupiłem na allegro w 2011r za 150 zł jak pamiętam czyli żył 3 lata podmieniłem dzisiaj na stary zaworek wszystko było czyszczone w nim i taki mały szczegół miał metalową obręcz, która można zdjąć. Niektóre z Allegro tej obręczy metalowej nie mają. Miałem problem z późnym wstawaniem turbawki tak 2200-2500 to pięknie turbo pompowało ale dołu nie było chociaż mam moda silnego od TC:). Założyłem ten zaworek i nie ten samochód "wyrywał dziury w asfalcie". Także jak ktoś ma problem z późnym wstawaniem turbawki to można zacząć od tego zaworka.

Pozdr.