Skocz do zawartości

E46 323i Wyciek płynu chłodniczego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Może chociaż jakaś rada ? :P Przeszukałem już sporo tematów i zbytnio nic podobnego nie znalazłem..
Opublikowano
Kolego ciężko żeby ktoś Ci coś konkretnego doradził, skoro na tym zdjęciu kompletnie nie widać co może być powodem wycieku. Może być pęknięta rurka, pojemnik, oring. Najlepiej wyciągnąć i zdiagnozować co może być przyczyną. Możliwe że jest peknięty pojemnik, u mnie była taka sytuacja tylko w innym miejscu pękł.
Życie jest zbyt krótkie, żeby umierać w BMW. Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać!!!
Opublikowano

Tak jak już zostało napisane

Może być pęknięta rurka, pojemnik, oring. Najlepiej wyciągnąć i zdiagnozować co może być przyczyną.

Do tego dodam że często pęknięcia zbiornika są spowodowane nadmiernym ciśnieniem w układzie chłodzenia, czyli dobrze by było wymienić korek co dobrze reguluje ciśnienie, kupić pewniaka w ASO.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
  • Autor
Dzięki za odpowiedzi ;) to czas zabrać się za rozebranie. Będę miał jakieś wątpliwości to będę pisał :wink:
Opublikowano
Pisz. Kto pyta nie błądzi :)
Życie jest zbyt krótkie, żeby umierać w BMW. Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać!!!