Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Poszukalem troche na forum w tym temacie i zazwyczaj jest to czujnik poziomu paliwa lub plywak . Jednak chcialbym podac moje wskazania z ukrytego menu moze ktos bedzie w stanie od razu podac przyczyne bez koniecznosci podrozy do jakiegos serwisu w celu podpiecia pod kompa?

Wiec moj wskaznik od dwoch dni raz pokazuje dobrze a za 10 min nagle z polowy baku robi sie prawie full i tak w kolko raz jade i ilosc km do przejechania spada a raz rosnie.

A o to wskazania z ukrytego menu:

6.00

Tank l r s

00.0 / 11.4 / 11

6.01

Tank -anz ph

10.3 1 1

6.02

Tank adc L R

03Ch / 15fh

Po dotankowaniu ok 25 litrow w punkcie 6.00 mialem

0.00 / 37,7 / 37

Jest ktos z tych danych od razu powiedziec co jest do wymiany ?

Dzieki wielkie za kazda pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano
Panowie miałem ten sam problem w swojej e60. Proponuję zatankować auto pod korek i problem minie;) U mnie pomogło ale nie od razu. Zatankowałem pod korek a pokzało, że mam 3/4 baku ale po paru km wszystko się wyrównało i działa do dziś tak jak powinno.
Opublikowano
Właśnie ja zawsze tankuję pod korek... Zatankowałem już 3 raz od niedawnego kupna auta i problem się pojawia jak tylko trochę ubędzie ON z baku. Ale u mnie to szerszy chyba będzie problem jak tylko wymiana pływaka bo komputer mi pokazuje duże spalanie, chyba za duże :shock:
  • 2 tygodnie później...