Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Oryginalne uszczelki szyby drzwi przednich (ściągacze) w E46 lubią puchnąć tuż przy lusterku, wygląda to jak hmm, utlenia się aluminium które nie jest w całości zalane gumą, ameryki nie odkryłem,natomiast. Ja zrobiłem tak, pozbyłem się w delikatny sposób (krószca),który się utworzył z aluminium, tak by nie uszkodzić gumy z zewnątrz, oczyściłem, odtłuściłem, zalałem klejem do twardych plastików wyprofilowałem tak jak ma być, rozciągnięta guma wróciła całe szczęście do pierwotnego stanu i jest OK. Patrząc w lusterka znikł mi wielgachny balon, a nie musiałem wydawać keszu w serwisie czy też z zamiennika, który by pasował lub nie. Jeśli ktoś ma niewielkie napuchnięcie polecam ten zabieg jak najszybciej wykonać, ja musiałem się bawić temperaturą żeby guma zrobiła się plastyczna i wróciła do pierwotnych wymiarów a banie miałem dwie na stronę po 6-7 mm wkurzające delikatnie mówiąc. Powodzenie w prostej kosmetyce życzę, sorry za brak fotek ale taki spontan był że nie było kiedy i czym robić zabieg prosty i tani, łatwy demontaż, najlepiej od strony klamki :) zacząć, zwykłą skrobaczką i w górę. :cool2: