Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam felgi 4x 9j ET20. Z tyłu mam dystans 20mm i jest bardzo przyjemnie, felga jest tuż przed błotnikiem- akurat dobrze ja widac i nie ociera o blotnik. Moje pytanie brzmi czy na przod 20mm to tez bedzie dobry wybor?
Jedyna zaleta przedniego napędu - gdy cofasz, masz tylny napęd.
Opublikowano
Ja mam dystanse na felgach z ET34 dystans 20mm z przodu jest dobrze ( nie równo z błotnikiem) Ale z tyłu mogło by być więcej. Czyli u Ciebie odwrotnie. Powinieneś raczej kupić dystans 15mm. A najlepiej odkręć te tylne i daj na przód i zobaczysz czy będzie ok.
Opublikowano
Mysle ze raczej bedzie ok :) Jak nie to zawsze mozna stoczyc pare mm
Opublikowano

Jakie masz dystanse? Nie masz z nimi problemu?

Ja kupiłem trochę droższe wkręcane i piastę do tego z kołnierzem centrującym. Problemu z nimi nie ma, ale jestem ciekaw czy inne też są w porządku. Na niektórych bije kiera itd z tego co czytałem

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
też czytałem o tym biciu i innych cudach i dla tego właśnie na razie zrezygnowałem z dystansów .
Opublikowano
Jakie masz dystanse? Nie masz z nimi problemu?

Ja kupiłem trochę droższe wkręcane i piastę do tego z kołnierzem centrującym. Problemu z nimi nie ma, ale jestem ciekaw czy inne też są w porządku. Na niektórych bije kiera itd z tego co czytałem

Co do bicia kiery to jest wiele przyczyn. Mi np. bije teraz dlatego, ze otwor na felge moje dystanse maja 72.6, a felge mam 74.1 i niestety nie mam pierscieni centrujacych i dlatego bija, wczesniej przy tych samych dystansach i starych felgach 72.6 nic nie bilo. Kupilem juz nowe dystanse z odpowiednim centrowaniem i bicie napewno zniknie. Spotkalem sie z przypadkiem ze wina bicia byly opony, w dodatku nowe.

Opublikowano

Z przodu mam dystanse 20mm i jest ok,z tyłu musiałem z toczyć do 17mm.Przy pięciu osobach w aucie obcierały opony o ranty.

Do prędkości 210kh nie ma żadnych problemów z dystansami.Dodam ze jest to touring.

Opublikowano
Z przodu mam dystanse 20mm i jest ok,z tyłu musiałem z toczyć do 17mm.Przy pięciu osobach w aucie obcierały opony o ranty.

Do prędkości 210kh nie ma żadnych problemów z dystansami.Dodam ze jest to touring.

Hehe skad ja to znam... obcieranie. Krotka historyjka sprzed tygodnia, wraz z moja dziewczyna (teraz juz narzeczona) w niedziele rano ruszalismy w góry, godzina 6:00 samochod zapakowany, wszystko gotowe, wsiadamy i SZZZZZZZ. Mysle sobie no nie, kola obcieraja... I o godzinie 6 rano ubrany odświętnie zlapalem za lewarek i klucz do gwintu, musialem podniesc auto o 4cm i dopiero moglismy jechac- dlatego teraz wole miec 1cm wyżej i 1 cm wężej ale za to jechać spokojnie :) A tutaj moje nowe kółka:

http://www.iv.pl/images/97773729569383192640.jpg