Skocz do zawartości

e53 3.0 2003 panel klimatyzacji - działa tylko podświetlenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, chciałem prosić o pomoc w sprawie panelu klimy w e53 3.0 d, działa tylko podświetlenie klawiszy nic więcej, jest to już drugi panel który sprawdzam, oczywiście ze zgodnymi numerami, czy inpa jest w stanie stwierdzić co jest przyczyną tej usterki, za wszelką pomoc dziękuję i pozdrawiam
Opublikowano
Jedz na servis klimatyzacji i niech ci sprawdza czy masz odpowiednia ilosc czynnika chlodzacego.
Opublikowano

witam wszystkich

problem rozwiązany, mianowicie pierwsza sprawa to spalony bezpiecznik jeden z dwóch 7,5A, druga przyczyna nie uruchamiania się klimy prawdopodobnie zbyt duża ilość czynnika w układzie, ale czemu poleciał bezpiecznik tego nie jestem obecnie pewien, wymieniałem wentylator klimy może to będzie przyczyna , będę coś więcej wiedział jak sprawdzę błedy z kompa, obecnie jest wszystko ok. aha i jak ktoś będzie wymieniał wentylator klimy wraz z obudową niech dokładnie sprawdzi czy obudowa jest identyczna zamiennik który kupiłem nie pasował więc musiałem przełożyć tylko wentylator, troszkę już przeszedłem ze swoimi bemkami więc jeśli będą jakieś pytania chętnie służę pomocą. pozdrawiam

ps został mi jeden sprawny panel klimy X5 3.0D i E39 520i sprawdzę jaki numer bo to też bardzo ważne.