Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Byłem przekonany, że znajdę taki wątek ale nic nie wyszukałem. Czy jest możliwość adaptacji podwójnego wydechu od 335d e90 do 320d? Zdaję sobie sprawę, że wydech i zderzak są inne ale czy jest to w ogóle wykonalne?
Opublikowano
Wykonalne to pewnie kwestia kasy, ale z tego co wiem to po prawej stronie nie ma miejsca na puszke. Latwiej i taniej bedzie pewnie kupic wydech 2x1 albo 2x2 dedykowany do 20d. Wtedy puszka jest tylko po lewej stronie a do prawej koncowki/koncowek idzie sama rura.
Opublikowano

dokładnie jest to wykonalne ,kolega dex55 miał w swojej e92 tylko on miał bez końcowych tłumików sama rura ,a jeśli chcesz włożysz puszkę to musisz również schowek od 335d/i wrzucić bo inaczej się nie żmieści ,

P.s zderzak też pasuje zmienisz tylko dyfuzor

Sprzedam :

- ręczny M-pakiet BMW e9x

Opublikowano
jest to wykonalne bo ktoś już o tym pisał ale sprawa jest jedna najważniejsza ładna wiocha:D niechce nikogo obrażać ale trzeba być wieśniakiem żeby zakładać wydech z 35 do 2.0 diesla...oszukiwanie samego siebie że ma się mocny samochód. :mad2:
Opublikowano
jest to wykonalne bo ktoś już o tym pisał ale sprawa jest jedna najważniejsza ładna wiocha:D niechce nikogo obrażać ale trzeba być wieśniakiem żeby zakładać wydech z 35 do 2.0 diesla...oszukiwanie samego siebie że ma się mocny samochód. :mad2:

a może ktoś chce, bo tak mu się podoba?

wiocha to raczej inne modyfikacje, a nie wydech na wzór 335

Opublikowano
Wiocha to kwestia gustu. Moim zdaniem malo to ma wspolnego z udawaniem ze sie ma 35d bo 1) jak sie ktos nie zna to i tak nie bedzie wiedzial ze taki wydech wychodzil tylko w najmocniejszych wersjach 2) jak sie ktos zna to odrazu zobaczy/uslyszy ze to nie 35d. Jak sie komus podoba to nie widze problemu. Tylko ze tak jak pisze ja bym sie nie pchal w wydech z 35d tylko pojechal do MG albo kupil inny dedykowany do 2.0d wydech z koncowka po obu stronach.
Opublikowano

400nm i 210km to dla mnie nie zupełnie słaby samochód i pytam o wydech ze względów wizualnych, niczego nikomu nie muszę udowadniać. Może nie chcesz, ale obrażasz kilka osób, które mają to na tym forum genialnie zrobione i wcale nie jeżdżą 335d, poza tym nie pytałem o Twoje zdanie tylko o możliwość modyfikacji.

Dostałem wiadomość na PW odnośnie kosztów i zakresu działań więc wszystko jasne. Jest też sporo tematów na zagranicznych forach + dzięki za odpowiedzi powyżej, będę coś myślał :) MG wygląda faktycznie dobrze ale chciałbym pójść jak najbardziej w to co jeździło w e90 z fabryki.

Opublikowano

mam w e92 która mam na sprzedaż

zrobiłem na nim ok 180.000 km i wszystko OK :cool2:

teraz w obecnej e92 lci mam proex, ale dlatego go kupiłem, że jest dedykowany do silnika benzynowego

a ten rm motors nadaje się idealnie do diesla

poprzeglądaj galerię mojego byłego autka, jest tam info o tłumiku

na tej stronie: viewtopic.php?f=158&t=164038&start=165

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
I jak rozwiazales temat? Tez mysle o wydechu z 335 do 330. Trzeba dlubac i dorabiac czy jest jakas firma co oferuje gotowy zetaw ala 335 z jednym tlumikiem na dwie rury
Opublikowano
Napisz do nich maila, jest na stronie. Odpisuja regularnie.

w moim przypadku nie do końca:D mi odpisywali co 5-6 dni :)

• 1 rok później...
Opublikowano
Depson czy mógł byś przesłać mi ten kosztorys co do tej modyfikacji , z góry bede wdzięczny , bądź mniej więcej jakieś info co do kosztów bo temat był poruszany bardzo dawno :P
  • 2 lata później...
Opublikowano
witam. żeby nie zakładać nowego tematu. pytanie do tych co to przerabiali. jest możliwość założenia wydechu np. od e92 z benzyny do diesla e91 ?? czy dużo jest rzeźby?? mowa oczywiście o 335