Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema, słuchajcie mam do was takie pytanie. Ostatnio zaczęły za mną chodzić takie starsze modele BMW. Znalazłem ciekawe ogłoszenie na temat E30 http://allegro.pl/bmw-320i-i4553618164.html#thumb/8. I tu moje dwa pytania po pierwsze co sądzicie o ogłoszeniu a po drugie czy znacie jakąś firmę która dałaby na to auto AC i przy okazji OC? Chce w nie wsadzić trochę kasy i wolałbym mieć wykupione AC.
Opublikowano
Co do E30 to moim zdaniem całkiem spoko opcja, tylko dokładnie zobacz czy ruda jej nie bierze, chyba że chcesz położyć nowy lakier;) Szkoda tylko że nie czerwona;) A co do ubezpieczania to z AC może być problem, zerknij sobie na porównywarkę Rankomat.pl i poszukaj ofert z link4 bo gdzieś kiedyś czytałem że oni wprowadzili czasowe OC i chyba AC dla oldtimerów (chociaż to jest jeszcze youngtimer;) ale poszukaj. Jak byś kupił E30 to pochwal się lepszymi zdjęciami niż te z allegro;)
Opublikowano
Generalnie od jakiego rocznika robią problemy z AC? Nie spotkałem się szczerze mówiąc z takimi problemami, jeśli możecie napisać coś więcej na ten temat, to dajcie znać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z tego co się orientuję AC dają na maksymalnie auta 10-12 letnie.

Nawet jakby się dało ubezpieczyć, to wartość auta będzie brana z cennika i raczej nikogo nie będzie obchodziło, że w auto włożyłeś 10 czy 15k PLN. Do tego w razie szkody dochodzi amortyzacja, więc tak naprawdę AC dla takiego auta mija się celem.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Ja też się jakiś czas temu rozglądałem za OC dla mojej 3-ki, W końcu, zamiast dzwonić po wszystkich TU skorzystałem z porównywarki internetowej i zakupiłem OC zdalnie, nie wychodząc z domu ( nie mówiąc już o tym, że przyoszczędziłem ponad 100zł)
Opublikowano
Tak, jak Sołtys mówi: ubezpieczalnie nie chcą dawać AC na auta powyżej 10-12 lat. Moja E39 jest z '98r i też miałem z tym problem, stanęło na gołym OC.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Witam ja miałem kiedyś firmę ubezpieczeniową i mogę napisać korzystajać ze swojej wiedzy że Warta daje ubezpieczenie AC nieważne od wieku auta tak że możesz się zapytać u nich ile by ci wyszło :!: