Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam e46 320d 98' , rok temu wymieniałem moduł świateł ponieważ po przekręceniu kluczyka wszystkie światła świeciły (dzienne, postojówki przód, stop i pozycyjne tył) kierunki nie działały. Teraz mam taki problem, iż świecą mi światła stopu po przekręceniu kluczyka a kierunki pozycyjne tył i przednie światła działają dobrze. Czyżby znowu moduł?? Proszę o pomoc.

P.S. Jaki moduł w razie co kupić czy sugerować się numerami na naklejce?? Czy trzeba moduł wgrywać żeby współpracował z komputerem czy nie?

Numer to: BMW 61.31-8 383 226

Dzięki za pomoc.

Wlaśnie przed chwilą wyjąłem jeszcze czujnik stopu - światła nadal świecą. Obejrzałem bezpieczniki okazało się, że bezpiecznik jest przepalony wymieniłem go i świecą nadal.. Co zrobić???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podłącz pod komputer, skąd wiesz że czujnik stopu jest dobry?, światła stopu świecące się właśnie informują o jakieś niesprawności w tym miejscu, może masz gdzieś zwarcie w instalacji i takie objawy mogą występować, mówię o całej instalacji, w BMW jest tak że to Sterownik decyduje które światła maja się świecić, jakaś niesprawność w instalacji nawet spalona żarówka w innej lampie może dawać takie też objawy, bez INPY nie da rady, ja miałem z tyłu nadpalone (nie spalone świecące żarówki) i z przodu mrugały i Xsenony, po wymianie wszystkich tylnych żarówek objawy ustały ...