Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Podlaczlem wiele razy pod komputer swoją bmw i nic nie wyskakiwało, aż teraz wyskoczyl bład czujnika położenia wałka rozrzadu, odłączam wtyczke od czujnika a tam olej w środku, więc ewidentnie czujnik padniety, ale czy mógł nie działać tak jak powinien i nie pokazywać błędu, dopiero jak czujnik padł całkowice ,ze nie ma sygnału z niego pokazał błąd i jakie są objawy bo tez roznie pisza , u mnie falowanie ,gaśniecie silnika i trzesienie nim moze byc spowodowane tym czujnikiem?

Opublikowano

Dokładnie tak u mnie w 320i E46 przy początkowym objawach jego uszkodzenia falowały mi obroty i trzęsło autem na jałowym biegu.

Natomiast znajomy co miał kompletnie padnięty czujnik w 520i to mu falowało obrotami, trzęsło "budą" i przy hamowaniu na światłach czy krzyżówkach gasł samochód, po wymianie problem ustał.

Według mnie jeżeli go podejrzewasz i masz identycznie objawy koszt tego czujnika jest tak nie wielki że warto wymienić i tyle.

--

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zależy kto ile zarabia :P wg mnie prawie 4 stówki za jeden czujniczek to sporo :roll:

http://czescidobmw.pl/czujnik-impulsow-walka-rozrzadu/czujnik-oe-bmw,3820.html

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz potwierdzenie, że febi za 70 pln będzie działać? Jak długo jeździsz na swoim? Nie wiedziałem, że lemforder robi czujniki.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Wymieniane miałem zaraz po zakupie w styczniu, jeżdżę do tej pory i jest jak najbardziej ok :) a auto też serwisuję w serwisie większym co dziadostwa nie pchają w samochód :) albo ori albo lemf lub meyle :)

--

Pozdrawiam

Opublikowano
A co myslicie o czujniku firmy Delphi, moge taki mieć za około 75zł, warto czy lepiej uzywany oryginal siemensa, ktory moge miec za 30-40zl z anglika co polecacie? Jest jakas roznica po miedzy delphi a febi? Czy ta sama jakość?
Opublikowano
A i zapomniałem mam jeszcze jedno pytanie do was, czy uszkodzony ten czujniki może wywalać błąd ze sonda lambda ma ograniczoną regulację?
Opublikowano

O Delphi słyszałem niepochlebne opinie ale póki co nikt nie narzekał na Swag i Vemo.

Jeżeli chodzi o błąd to teoretycznie jeżeli silnik źle pracował przez ten czujnik to sonda nie dawała rady wysterować i mógł się pojawić błąd.

Jaki nr błędu Ci sie pojawia??