Skocz do zawartości

ograniczenie do 100km/h o co chodzi czemu nie jedzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ostatnio jak jechalem w trasie przestalo grac radio i pojawila sie kontrolka akumulatora moja 325td nie chciala jechac powyrzej 100km/h na rzadnym biegu tak przez 3-4 minuty potem ok.poprostu zwariowalem czy ktos wie o co chodzi jest moze jakis ogranicznik czy cos takiego.z akumulatorem tez cos nie tak juz o tym pisalem teraz sie swieci calu czas kontrolka
Opublikowano
ostatnio jak jechalem w trasie przestalo grac radio i pojawila sie kontrolka akumulatora moja 325td nie chciala jechac powyrzej 100km/h na rzadnym biegu tak przez 3-4 minuty potem ok.poprostu zwariowalem czy ktos wie o co chodzi jest moze jakis ogranicznik czy cos takiego.z akumulatorem tez cos nie tak juz o tym pisalem teraz sie swieci calu czas kontrolka

Jeśli świeci sie ta kontrolka to oznacz brak ładowania akumulatora. Sprawdź pasek na alternatorze czy sie nie ślizga. Jeśli nie to mozliwe ze alternator zrobił KAPUTT...

Ale co z tym ograniczeniem predkosci to nie wiem...

[bMW... i wszystko jasne]
Opublikowano
pasek sprawdzalem i jest ok tez tak sadze ze to alternator musze zawitac do elektryka.zastanawia mnie to ograniczenie :mad2: jezeli ktos wie cos na ten temat to prosze o pomoc
Opublikowano
dzieki ale nie mam tempomatu wiec to nie to,narazie sie tak nie dzieje i jest ok ale co to moglo byc, no czary z mleka