Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Wczoraj moje wspaniałe E46 postanowiło po raz kolejny pokazać się z dobrej strony.

Pojechałem do sklepu, a wracając chcę otworzyć auto z kluczyka (pilo) a tu nic - zero reakcji.

Po otwarciu zamka kluczykiem centralny otworzył wszystkie drzwi i bagażnik - wszystko tutaj normalnie.

Przycisk zamknięcia centralnego w środku (ten na konsoli środkowej) działa poprawnie - otwiera i zamyka.

Czy może to być moduł komfortu? Naczytałem się tematów o nim, ale nigdzie nie było przypadku, że centralny działa normalnie + przycisk w środku samochodu działa poprawnie + nie działa otwieranie/zamykanie z pilota.

Czy możliwe jest, że bateria w kluczyku zdechła? Drugi kluczyk też nie działa, ale on miał już słabą baterię więc tam może padło. Chociaż pierwszego używałem od zawsze i nigdy nie było problemów. Wczoraj też wszystko ok, aż tu nagle brak reakcji z jego strony.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć bodzio. Dzięki za odpowiedz.

Nadal mam ten problem. Podmieniałem moduł komfortu, wzmacniacz anteny w spoilerze nad klapą bagażnika, wzmacniacz anteny w bagażniku (po lewej stronie). Nic.

Gdzie ta antena się skrywa?

Opublikowano

sprawdzales sam kluczyk u goscia co ma sprzet do sprawdzania czy kluczyk wysyla sygnal ?

Mialem taki problem w e60 ze w kluczyku rozlaczal sie lut i raz łapał a raz nie...warto otowrzyc pilot i posprawdzac ...

Opublikowano
sprawdzales sam kluczyk u goscia co ma sprzet do sprawdzania czy kluczyk wysyla sygnal ?

Mialem taki problem w e60 ze w kluczyku rozlaczal sie lut i raz łapał a raz nie...warto otowrzyc pilot i posprawdzac ...

Tak sprawdzałem u gościa. Oba kluczyki poprawnie nadają sygnał. Jeden z nich już nawet rozcinałem aby sprawdzić napięcie na baterii ale było 2.9V więc dobrze.

Opublikowano

przycisk w srodku od ryglowania zawsze dziala czy ma jakies momenty zawachania ?

moze podmienileś na zepsuty moduł komfortu ? a po zamianie komfortu przyuczales go do auta (pilot)?

Opublikowano
podmieniałem co prawda oba wzmacniacze (ten w spoilerze i w bagazniki) oraz moduł komfortu ale nie mierzyłem na wtyczce. sprawdzę to. Może gdzieś na kablu jest przerwa
Opublikowano

przerwka na kablu , raczej odpada bo rozbieram e46 co jakis czas i powem ci ze od klapy do kabiny nie ma mozliwosci zeby sie znia cos dzialo ...

ale centralny juz w ogole padl ?

Opublikowano
przerwka na kablu , raczej odpada bo rozbieram e46 co jakis czas i powem ci ze od klapy do kabiny nie ma mozliwosci zeby sie znia cos dzialo ...

ale centralny juz w ogole padl ?

centralny działa w porządku, kluczek w zamku otwieram wszystkie drzwii, przycisk na kosoli też otwiera/zamyka samochód