Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

To tak jak w temacie zastanawiam sie na kupnem tYch dwo modeli opon Toyo T1 Sport i Pirelli PZero różnicy w cenie nie ma dużej 300zł na komplecie na rzecz Pirelli. Miał ktoś może te opony i może cos powiedzieć ?

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja kupowałem na zeszły sezon Pirelli PZero 225/40/18 i ogólnie z czystym sumieniem mogę polecić. Trakcja przy 200KM czasem się włącza ale już ciężko latać bokiem w porównaniu do GoodYear NCT5 25/44/16. Przy większych prędkościach opony trzymają świetnie, nie bez przyczyny PZero jest oponą fabrycznie montowaną w Porsche 911, Ferrari 458 Spider czy Mercedesach CLS, S600, CL500.

Myślę, że w takiej codziennej jeździe nie będzie jakiejś odczuwalnej różnicy między tymi oponami bo obie są świetne. Ja bym wybrał PZero chociaż jako następne kupię inne żeby mieć porównanie.

http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Trochę czasu minęło ale kupiłem Pzero b.zadowolony z nich byłem i też mogę polecić je z czystym sumieniem.

Teraz jestem przed wyborem 19 i też szukam czego konkretnego ;)

Opublikowano
Ostatnio czytałem ze ten ranking wcale nie jest aż tak bardzo obiektywny ponieważ dane marki dostają wcześniej "cynk" i szykują specjalną mieszankę opony pod test. Ale to tylko spekulacje. Osobiście miałem Pirelli i byłem z nich b.zadowolony teraz rozważam pomiędzy Toyo a Yokohamom dlatego że lubię coś zmieniać i mam komplet w atrakcyjnej cenie.
Opublikowano
Również uważam, że pirelli są wyższej klasy oponami. Jednak za takie opony trzeba już naprawdę sporą sumkę zapłacić. Zimowe opony kupowałem w motointegrator była to cena około 200 zł, oglądałem ceny opon letnich tej marki to jest ona znacznie wyższa. Nie wiem czy na lato również kupować opony tak wysokiej klasy, czy jednak poszukać trochę tańszych opon.