Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam problem z oświetleniem bagażnika, otóż jakiś czas temu przestało działać. Czy jest możliwe że zostało nieopatrznie wyłączone??? W jaki sposób jest załączane, co jest odpowiedzialne za załączanie, czy sygnał idzie od zamka czy też jest gdzieś styk który po otwarciu zamyka obwód??? Z góry dziękuję za pomoc. Oczywiście żarówki i bezpieczniki sprawdzone.
Opublikowano
Witam kolegę, tak mam dociąganie klapy i działa bez zarzutu, zastanawiam się czy tym oświetleniem w bagażniku steruje moduł komfortu czy tylko jakaś krańcówka??? Jeżdżę 7-ką dosyć rzadko i odpinałem zawsze akumulator ażeby się nie rozładowywał i nie wiem czy to ma jakiś związek??? Czy jeżeli oświetleniem bagażnika steruje moduł komfortu to czy mogło się coś przestawić, poza oświetleniem bagażnika wszystko działa bez zarzutu, całe oświetlenie wnętrza jest ok. Dziękuję za zainteresowanie i liczę na pomoc. Pzdr.
Opublikowano
Radził bym na początku sprawdzić stan przewodów które są w gumowej osłonie między klapą bagażnika a karoserią. Odchyl ją i zobacz czy nie masz przetartych przewodów. Jeśli tak to masz przyczynę.
Opublikowano
W takim razie sprawdzę, być może coś faktycznie się przełamało lub przetarło, przyglądałem się tej gumie z zewnątrz to nie wyglądała na zmęczoną, dam znać jak już sprawdzę, dzięki za wskazówkę. Pzdr.
Opublikowano
BO ta guma będzie w idealnym stanie, tylko w środku jest pęk przewodów i przeciera się izolacja przewodów a guma zostaje bez zadrapania bo jest elastyczna. Jeśli będziesz to naprawiać lud dosztukowywać przewody-cokolwiek. To popsikaj na koniec w środek sylikon w sprayu. Zabezpieczy to przewody i unikniesz ocierania jednego przewodu o drugi i w mniejszym stopniu będzie dalej to postępować. O ile to jest problem z przewodami.