Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

szukałem sporo jak dodać zmieniarkę , lecz zawsze opis jest malo wystarczajacy , udało mi się postawić DiS i SSS i mam pytanie czy moglby ktos opisac gdzie i do jakiego modułu sie ja dodaje ?

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pewnie do radia (NCS -RAD) , przecież do tego służy, w NCS dla e46 to RAD (RA_CD43.C01 RA_NG.C01 RA_NG.C02 ) ale która opcja to po szczytaniu wrzuć plik FSW_PSW.TRC

otwierając w notatniku to będzie można znaleźć, lub szukaj co zmienić na pewno ktoś już to robił, lub znajdź kogoś co ma zmieniarkę zainstalowaną, wtedy można zczytać i porównać którą wartością się inną od Ciebie, dla RAD e46 będzie to zaledwie kilka opcji, NCS można nawet losowo, ale tylko dla tego co potrafi dobrze obsługiwać NCS

W SSS Ci nie pomogę, chociaż mam to nie używam, wolę NCS. INPA jest tylko do odczytu, a nie do kodowania.

Ale w SSS też pewnie będzie RAD i tam uaktywnić, zresztą będzie pisać w opisie funkcji, oczywiście jak będzie, wiele funkcji jest nie dostępne w SSS,

a dostępne w DIS i NCS-e.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

dziękuję za odpowiedź

trochę ostatnio nie miałem czasu by się bawić , bo pojawiły się troche problemy , może dlatego ,że moje auto jest po liftingu to czytałem gdzieś na forum że są ograniczenia jakieś , spr dzisiaj jeszcze w DIS, dzięki za pomoc