Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Moje auto to : BMW 320i sedan, 05.2000r

Posiadam wentylator chłodnicy firmy Siemens. Jest to wentylator elektryczny z modułem wbudowanym w silniczek.

http://allegro.pl/bmw-e46-320i-323-325i-330i-wentylator-nowy-orginal-i4452956058.html

Jak w aukcji.

Moj problem jest taki: Dwa razy zagotował mi się samochód, głownie na właczonej klimatyzacji na postoju. Okazało się po podłaczeniu komputera i wymuszeniu temperatury na wentylatorze, że raz się załącza a raz nie. Nie chodzi głównie na wysokich temperaturach. Płyn chłodniczy po takim przegrzaniu się zagotował i musiałem dolewać. Moim głównym problemem jest to, że ten konkretny wentylator jest ciężko dostać. Ten na aukcji allegro jest nowy i kosztuje az 800 zł. Jestem ciekaw czy moge dać wentylator Boscha z modułem poza silniczkiem wentylatora lub czy da rade w jakis tanszy sposób to naprawić. Proszę o odpowiedz i o pomoc.

Opublikowano
Z opisu to by wyglądało że ci sterownik szwankuje , często się zdarza że te przewody co są podłączone do modułu zaśniedzieją i się utleniają , tak że jak je pociągniesz to wyjdą z przyłącza. jak by tylko to było to elektryk Ci to ogarnie w 1-2 godziny.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Da się to zrobić nawet przy wentylatorze Siemens ? Tak jak mówiłem ma on moduł wewnątrz silniczka nie na wiatraku czy jego obudowie.