Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam maly badz duzy problem , odpalajac moja bunia slysze klekok przez 3 sek i klekot ustepuje i silnik chodzi ok, kumpel powiedzial mi ze moga to byc zawory.

Mam pytanko do was , moze mi ktos powiedziec czy to zawory , i czy zawory z 320i pasuja do 323i .

Pozdro

Opublikowano

Jak ktoś może powiedzieć czy to zawory jak nawet nie nagrałeś żadnego filmu?

Może to tylko popychacze. Sprawdź olej 10min po zgaszeniu silnika. Jak będzie mało to zalej mniej więcej by było max.

Jakiego oleju używasz?

Opublikowano
Mam zalany Castrol 10w40 i za 2 tys mam wymiane i olej jak stal na bagnecie tak stoi . filmik nagram jutro rano , bo to dzieje sie tylko na zimnym silniku
Opublikowano

Kolego moim zdanie to nie samo regulatory tylko panewki lub napinacz łańcucha. Dźwięk jest za głośny i ginie zbyt szybko jak na samo regulatory.

Zmień olej jak ci kolega radzi i daj znać czy pomogło , jak pomogło to się myliłem.

Twierdzę tak bo miałem identyczny dźwięk jak ty na starym silniku w którym skończyły się panewki a teraz mam drugi silnik z nowiutkimi panewkami i jest idealnie cicho przy odpalaniu.