Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam takie pytanie odnośnie gongu, otóż po zgaszeniu silnika i nie wyłączeniu świateł jak sie domyślam powinien pikać gong dając mi znać ze nie wyłączylem swiateł.

Jednak tego nie robi, na zegarach pokazuje się komunikat 'licht an', czyli komp wie ze drzwi zostały otwarte i swiatła są włączone.

Gong sam w sobie działa bo daje sygnał przy kazdym odpaleniu silnika o kilku usterkach w obc, w tescie gong tez działa i wydaje kolejno 3 rożne dźwięki.

Wiec Dlaczego nie gonga po otwarciu drzwi? Trzeba to jakos zaprogramować zeby oprocz komunikatu na zegarach tez dawał sygnał dzwiekowy?

Opublikowano
Gong w ogóle nie działał od kupna, razem z klaksonem, oswielteniem wnetrza , elektryk to sprawdzał i wszystko sie naprawilo po wyczyszczeniu jakiś styków gdzieś tam pod podlogą. niewiem dokladnie bo odbieralem auto w warsztacie od innej osoby ktora tez dobrze wytłumaczyć mi nie mogla. w kazdym razie gong w tescie działa prawidlowo