Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, na wstępie powiem, że poczytałem w tym zakresie forum i wiem, że najlepszą opcją jest chiptuning na podstawie indywidualnego programu, gcs rulezzz :8) itp.

Jednakże, trochę z przekory, jestem ciekaw Waszej opinii o czymś takim. Opinie kupujących są dobre, oddać można zgodnie z obowiązującym prawem w zakresie zakupów przez net w ciągu 10 dni.

Na czym to polega? i jak mogłoby zaszkodzić, a może wcale nie? :roll:

Pozdrowienia!

Opublikowano
Wydaje mi się że to działa tylko na zasadzie okłamywania czujnika ciśnienia CR czyli prawdopodobnie nie znacznie się zwiększy. Ale z tego co mi wiadomo to przy prawdziwym chip tuningu masz zmienianie wartości doładowania, czasy otwarcia wtryskiwaczy itd. A przy tym wynalazku to wszystko pozostanie bez zmian więc wg mnie nie warte to uwagi. Bo pewnie będzie tylko podlewać paliwem. Jeśli się nie mylę, niech ktoś potwierdzi :)
Opublikowano

A czemu ma podlewać paliwem? skoro producent obiecuje właśnie oszczędności na nim?

To też ciekawe >>CHIP CR CYFROWY z nowym mikroprocesorem "Rysk"<< Z tego co się domyślam chodziło o procesory RISC, więc technologia wcale nie nowa. Chyba, że w motoryzacji używa się jeszcze bardziej archaicznych rozwiązań w kontekście elektroniki.

Opublikowano
wg mnie jedyne co się zmieni to ciśnienie na szynie przez to zwiększy się trochę moc. Próbuj zrób pomiar na hamowni przed i po zobaczymy czy to coś warte. Ale od razu mogę powiedzieć, ze NIC. Już bym chyba wolał wrzucić zmodyfikowaną i przysłaną mapę przez pewną osobę z forum...