Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W swojej czarnulce mam komfortowy dostęp, działa to całkiem dobrze ale jest jeden problem, auto nie zamyka się samo :o

Próbowałem szukać w ustawieniach ale tam nic nie znalazłem.

Może ktoś z kolegów ma tą funkcję i u niego to działa ? A może tak ma być ze względu na bezpieczeństwo, żeby np. nie zamknąć w aucie dzieci?

Opublikowano

I nie znajdziesz. Albo z pilota albo dotknąć klamkę od góry.

O wiele lepsza była koncepcja w Lagunie, gdzie wystarczyło oddalić się od auta i samo się zamykało.

Opublikowano

Wow , zapytam o to przy najbliższym serwisie.

Mam też kumpla w aso więc się dowiem.

Narazie wakacje więc tym się nie martwię, po za tym cisza wielka w dziale f30/31

Opublikowano

Ale nie wiem o co tu pytać. BMW po prostu ma taki a nie inny "dostęp komfortowy".

W "3" postanowili też zaoszczędzić na czujnikach w tylnych drzwiach, gdzie ich... nie ma! :evil:

Opublikowano

To że czujniki w są tylko przednich klamkach teoretycznie wystarcza. Życie jednak pokazuje że nie.

Wychodząc z reklamówką zakupów ze sklepu najczęściej właśnie wkładam ją za swój fotel

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W 100% potwierdzam....

Miałem wcześniej Lagunę i bardzo się do tego przyzwyczaiłem. Odchodząc od samochodu sam się zamykał. To samo teraz jest m.in. w Mazdach.

Również ta oszczędność na czujnikach w tylnych drzwiach mnie trochę przeraziła, ale sorry, cóż począć.

U mnie też czasami słabo zamykał, ale jak się okazało to kwestia baterii.

Opublikowano
A moj w ogole dziala srednio. Nie wiem czy tak jest we wszystkich bmkach ale kiedys rozmawialem pod CH, przy ktorym autentycznie nie da sie zamknac samochodu w sposob "komfortowy", z laska - tez w X3 - i ona tez przeklinala to ustrojstwo.
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano

U mnie to działa całkiem ok.

Po prostu nie wiedziałem że klamkę przy zamykaniu dotyka się z góry.

Swoją drogą byłoby lepiej jak by były czujniki w tylnych klamkach i jak auto zamykało by się po oddaleniu kluczyka od auta.