Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

skoro kupiles BMW bezwypadkowe to gratuluje w kazdym razie ja szukalem długo i nie znalazlem przynajmniej Coupe auto 10-15 musialo sie kiedys gdzies uszkodzic moje na przyklad mialo malowaną maske gdyz mialo duzo odpryskow po kamykach(taki rejon Niemiec)....

musisz sie przysluchac skąd te dzwieki moze pod autem od katalizatora oslona.. w kazdym razie moj kolega z kielc ma to samo on ma e36 318is m44

Opublikowano
skoro kupiles BMW bezwypadkowe to gratuluje w kazdym razie ja szukalem długo i nie znalazlem przynajmniej Coupe auto 10-15 musialo sie kiedys gdzies uszkodzic moje na przyklad mialo malowaną maske gdyz mialo duzo odpryskow po kamykach(taki rejon Niemiec)....

musisz sie przysluchac skąd te dzwieki moze pod autem od katalizatora oslona.. w kazdym razie moj kolega z kielc ma to samo on ma e36 318is m44

Racja , jedno na 100 BMW (nie tylko , tyczy sie to kazdej marki) w tym wieku nie mialo nawet najmniejszej kolizji. Moje tez bylo uszkodzone - przytarty blotnik z tylu i leciutko z przodu (ale to zaden wypadek przeciez konstrukcja nie zostala w zaden sposob naruszona...), ale to juz za kadencji poprzedniega wlascieciala (Niemca, ktory mial to autko 10 lat) i sam mi o tym powiedzial.

Opublikowano

to ta prowadnica!! taka kupilem w ASO a jaka jest w srodku to nie wiem zobaczymy....

Prowadnica zwana slizgiem :wink:

Rozumie , ze od razy wymieniasz lancuch ?

tak lancuch, prowadnice kolko napinacz no i oczywiscie uszczelki!!

padla mi uszczelka pod glowica i przy okazji zrobie rozrzad!!

koszty wydaje mi sie nie duze jak na lancuch!! razem cos kolo 1100zl!!

wszystko orginal oprocz nie ktorych uszczelek!!jak nie orginal to elring!lancuch ewis (montowany na pierwszy montaz)napinacz ewis(tez pierwszy montaz) a poza tym ASO!!

sam lancuch w aso kolo 300 zl a za 300 zl to miam lancuch napinacz i kolko prowadzace lancuch!!(to na dole obok walu- nie mylic z kolkiem na wale)

pozdrawiam

Opublikowano
AAA i przy nasłuchu silnika słychac delikatnie stukanie meteliczne. tak jakby ktos położył śrubke na pokrywie metalowej silnika. Wydaje mi sie że coś wpadło pod silnik i gra... ale nie jestem pewien.

wg mnie to jest rozrzad tez tak mialem jak sie potem okazalo to kola od rozrzady tyly ostre jak noze

teraz mam inny silnik m42 i jest cisza nic nie slychac bylem przy skladaniu tego silnika i widzialem rozrzad wygladal jak nowka sztuka

tak wiec stawiam na rozrzad

Opublikowano

to ta prowadnica!! taka kupilem w ASO a jaka jest w srodku to nie wiem zobaczymy....

Prowadnica zwana slizgiem :wink:

Rozumie , ze od razy wymieniasz lancuch ?

tak lancuch, prowadnice kolko napinacz no i oczywiscie uszczelki!!

padla mi uszczelka pod glowica i przy okazji zrobie rozrzad!!

koszty wydaje mi sie nie duze jak na lancuch!! razem cos kolo 1100zl!!

wszystko orginal oprocz nie ktorych uszczelek!!jak nie orginal to elring!lancuch ewis (montowany na pierwszy montaz)napinacz ewis(tez pierwszy montaz) a poza tym ASO!!

sam lancuch w aso kolo 300 zl a za 300 zl to miam lancuch napinacz i kolko prowadzace lancuch!!(to na dole obok walu- nie mylic z kolkiem na wale)

pozdrawiam

No i bardzo dobrze, ja to tez zrobilem (tylko u mnie byly 3 lancuchy) i moge jezdzic spokojnie :wink: