Skocz do zawartości

[E46] 320i Brak bezpieczników 10 i 14 od czego one są ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś przeglądałem w mojej niedawno zakupionej buni bezpieczniki gdyż na liczniku nie działają mi kontrolki świateł przeciwmgielnych, poduszki powietrznej,długich świateł oraz nie działa przycisk BC komputera. Wyczytałem że odpowiada za to bezpiecznik nr 11 i dość często handlarze wyciągają go aby nie świeciła się kontrolka poduszek powietrznych.

Po zdiagnozowaniu okazało się że bezpiecznik nr.11 jest założony ale za to brakuje nr 10 oraz 14

Są to :

Blokada zapłonu 14

Panel sterowania 10,34,43

I kurczę boję się teraz założyć nr 14 gdyż do końca nie wiem za co odpowiada jak to jest immobilizer potem coś się zakoduje w pamięci i nie odpalę silnika ? nie mam pojęcia czemu jest wyjęty.... :shock: dodam że mam tylko jeden kluczyk

Tak samo bezpiecznik 10 nie wiem za co tak naprawdę odpowiada panel klimatronika działa więc do czego on jest ?

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł albo mógłby wyciągnąć u siebie bezpiecznik nr 10 oraz 14 i zaobserwować co się dzieje od czego dokładnie są byłbym naprawdę wdzięczny :)

A dodam jeszcze że nie działa podświetlenia pod daszkami przeciwsłonecznymi.

Bardzo proszę o pomoc :)