Skocz do zawartości

530i podczas szybkiej jazdy wyskoczylo DBC failure i inne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jadac po autobanie w okolocach 200km/h wyskoczylo mi kilka bledow:

DBC FAILURE

DRIVE CONTROL SYSTEM FAILURE

START ASSISTANT INACTIVE.

W momencie jak wyskoczyly te bledy samochod stracil moc i zaczely spadac obroty i predkoscSamochodu malala.Po zatrzynaniu auta i dodawaniu gazu obroty falowaly i silnik przerywal.Po zgaszeniu auta , zamnknalem i otworzylem samochod i po ponownym odpaleniu wszystkoWrocilo do normy. Bledy zniknely po okolo 20km.Juz dwa razy tak mi sie przytrafilo i za kazdym razem jak jechalem szybko i jeszcze przyspieszalem.W momentach jak tk wywalalao to mialem kick downa i silnik mocno pracowal.Pomozecie? Jestem za granica za pare dni jade do Polski i chcialbym dojechac bez przygod.

Zapomnialem dodac ze mam luz na prawym przednik kole.Bylem sprawdzic teraz i luz jest na koncowce drazka kierowniczego.Czy jest mozliwosc ze przy duzej predkosci powstaly wibracje i systemy zaczely wariowac?

Pozdrawiam

Opublikowano

Problem rozwiazany.

Nie wiem jak to mozliwe ale bylo malo powietrza w oponie.

Napompowalem, skasowalem komunikat tyre puncture i samochod nie gasnie i nie wyskakuja juz zadne inne komunikaty.