Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam E92 335i i zbliza mi sie wymiana oleju.

Poprzedni wlasciciel powiedzial ze wlal Valvoline SynPower MST 5W30, czy to dobry olej do tego silnika??

ewentualnie jaki polecacie olej ze stajni Mobil1 , Liqui Moly itp

Mieszkam w Irlandii a wybor oleum jest tu troszke ograniczony :D

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ten Valvoline jest bdb olejem ale jeśli nie znajdziesz go to równie bdb do twojego silnika będzie np, Mobil1 ESP 0w30 lub 0w40 które kupisz w Halfordsie.
Opublikowano

Dziekuje bardzo za odpowiedz. Mam mozliwosc kupienia go wlasnie w lokalnym sklepie, chcialem sie upewnic czy jest on dobrym olejem do mojego auta.

A Mobil1 ESP Formula 5w30 nada sie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziekuje bardzo za odpowiedz. Mam mozliwosc kupienia go wlasnie w lokalnym sklepie, chcialem sie upewnic czy jest on dobrym olejem do mojego auta.

A Mobil1 ESP Formula 5w30 nada sie?

Ostatecznie mógł by być ale lepszy dla twojego silnika będzie 0w30 lub 0w40 i prawdopodobnie może być ze specyfikacją BMW LL-01 (patrz instrukcja) no i oczywiscie LL-04.

Opublikowano
Mobil 1 new life 0W40

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Ja u siebie mam new life, bardzo jestem zadowolony po przesiadce z Castrola, byłem w Halfordsie 2dni temu i widziałem ze maja promocje na Mobile obecnie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam ponownie. Wiec ktorego powinienem wybrac?

1. Valvoline MST SynPower 5w30

2. Mobil 1 new life 0W40

Obydwa mam dostepne w sklepie :D

Wybierz 0W40, masz mocny motor a więc przyda się olej z grubszym filmem olejowym i z większą ilością popiołów siarczanych, fosforu i siarki :wink:

Opublikowano
tak jak Ci kolega napisał wyżej...0w40 załatwia sprawe :8)
Back to the roots...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Guzior 2 a czy moge zastosowac jakas plukanke do mojego motoru?

Napewno jest tam nagar (czarny palec)

Liqui moly bedzie dobrym rozwiazaniem? Czy odpuscic plukanke

Ja stosuje płukankę przy każdej wymianie oleju i mogę szczerze polecić. Liqui moly ale z serii PRO-LINE

http://oil-land.pl/pl_PL/p/Liqui-Moly-Engine-Flush-Pro-Line-0%2C5L-2662/596