Skocz do zawartości

brak mocy 318Ci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Państwa, na początku dzień dobry wszystkim. Z góry przepraszam, że pierwszy post to prośba o pomoc. Posiadam E46 318Ci (143km) z 02r. Mam taki problem mianowicie: w czasie dość długiej trasy zapalił mi się check. Pojechałem do "podwórkowego" mechanika powiedziałem w jakich okolicznościach się zapalił check itd. Zostawiłem auto na parę godzin u mechanika. Wracam zadowolony odbieram autko, odpalam, check się nie pali, ale po skasowaniu błędów auto straciło moc w zakresie niskich obrotów tzn. tak do 3 tys. w ogóle nie ciągnie. Silnik pracuję równo nie trzęsie, pracuję cicho. Z pierwszego biegu bez zmian po zmianie na dwójkę, trójkę auto nie ma żadnego przyspieszenia. Przed kasowaniem błędów z zapalonym checkiem auto naprawdę rwało się do jazdy. Ma ktoś jakiś pomysł czemu po kasowaniu błędów auto tak diametralnie się zmieniło? Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi.
Opublikowano

A ten szpec nie mówił co to za błędy? Bo to jest ważne bez tego ciężko cokolwiek stwierdzić.

Jak nie to podłącz jeszcze raz u kogoś kto ma inpę. Chyba że chcesz wymieniać różne części po kolei

Opublikowano
  • Autor
Myślę, że sam do końca nie wiedział co to za błędy. Myślę, że chciał pozbyć się tylko checka, aby wydusić jakiś grosz. Jest ktoś może w KRK lub w okolicach kto się na tym zna? Dziwi mnie jedynie to, że po kasowaniu błędów zaczęły się problemy.
Opublikowano
Kolego, to silnik N46b20? Mam ten sam silnik i skoro mówisz, że auto straciło moc do 3 tys obrotów, to na to wychodzi, że mam ten sam problem. Nawet o tym nie wiedziałem ;|