Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem BMW 730D z 2005r. (przed liftem) Autko chodzi dobrze ale jest pewien mały mankament który nie daje mi spokoju. Podczas jazdy słychać w środku huczenie coś tak jakby może któreś łozysko, nie wiem może tylny most albo podpora wału... no właśnie mam problem ze zlokalizowaniem źródła dźwięku. Auto jest bardzo dobrze wyciszone i pomimo iz natężam słuch nie mogę namierzyć źródła dźwięku. Dodam, że huczenie jest słyszalne w zasadzie cały czas podczas jazdy, nawet wtedy kiedy podczas jazdy przełączyłem skrzynię biegów na "N" czy możecie mi podpowiedzieć co może być przyczyną tego huczenia i jak ewentualnie zlokalizować jego źródło. Nie chcę wymieniac wszystkiego po kolei bo to bez sensu. Z góry dzięki za podpowiedzi.

Opublikowano
dwie opony do wymiany ale jeszcze nie zmieniłem, tak przy okazji mam jeszcze jedno pytanie. podczas jazdy przy dodawaniu gazu słychać delikatne metaliczne puknięcie. Wydaje mi sie ,że to z układu przeniesienia napędu co byście sugerowali jakiś luz na krzyżaku czy w tylnym moscie? Przerabiał juz ktoś coś takiego?
  • 7 miesięcy temu...