Skocz do zawartości

BMW E65 3.0D 2005r coś huczy tylko co?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem BMW 730D z 2005r. (przed liftem) Autko chodzi dobrze ale jest pewien mały mankament który nie daje mi spokoju. Podczas jazdy słychać w środku huczenie coś tak jakby może któreś łozysko, nie wiem może tylny most albo podpora wału... no właśnie mam problem ze zlokalizowaniem źródła dźwięku. Auto jest bardzo dobrze wyciszone i pomimo iz natężam słuch nie mogę namierzyć źródła dźwięku. Dodam, że huczenie jest słyszalne w zasadzie cały czas podczas jazdy, nawet wtedy kiedy podczas jazdy przełączyłem skrzynię biegów na "N" czy możecie mi podpowiedzieć co może być przyczyną tego huczenia i jak ewentualnie zlokalizować jego źródło. Nie chcę wymieniac wszystkiego po kolei bo to bez sensu. Z góry dzięki za podpowiedzi.

Opublikowano
jak na zakrętach sie to nie zmienia to pozostaje łożysko w podporze lub dyfer.
Opublikowano
  • Autor
jak na razie wszystko wskazuje na opony... w czwartek wymienię i zobaczę jaki efekt.
Opublikowano
  • Autor
dwie opony do wymiany ale jeszcze nie zmieniłem, tak przy okazji mam jeszcze jedno pytanie. podczas jazdy przy dodawaniu gazu słychać delikatne metaliczne puknięcie. Wydaje mi sie ,że to z układu przeniesienia napędu co byście sugerowali jakiś luz na krzyżaku czy w tylnym moscie? Przerabiał juz ktoś coś takiego?
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor
opony wymienione, to one hałasowały