Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z tego co wiem, to samemu nie jesteś w stanie dobrze go wymienić. Jedynie firma zajmująca się takimi sprawami.
Opublikowano
Ja sam tego nie robię robi to mechanik, ale pytam z ciekawości jak to wyglada w praktyce bo znalazlem kilka informacji ale nic konkretnego.
Opublikowano

Kiedyś kopałem na ten temat. Miseczki krzyżaka są zaklepywane i po wymianie trzeba je zaklepać ( tylko jak :roll: ) idealnie w tym samym miejscu, bo wał będzie miał "bicia".

Może spróbuj szukać używki z gwarancją rozruchową ?

Opublikowano

Wiec tak krzyżak wymieniony

Średnica [mm]: 24

Długość [mm]: 62,5

Informacje producenta - BTA:

G9B037BTAKrzyżak wału napędowego

wymienione obie podpory wału z łożyskami i łacznik wału.

Po wymianie ww elementów przy wrzucaniu biegów ustały stuki, wał nie był wywazany i jest ok.

Wiele osób ma problem przy wrzucaniu biegów slychac gluche uderzenia , problemem sa elementy wału.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Panowie nigdzie nie mogę wyszukać odpowiedzi na mój problem a mianowicie potrzebuję wymienić krzyżak ten przy tylnim moście w e46 320d 136km 2000r i teraz pytanie czy ten krzyżak ogarnięty mechanik wymieni czy to trzeba oddawać wał do regeneracji ?? Jeśli ogarnięty mechanik z tym sobie poradzi to czy te numery z ostatniego posta BTA:G9B037BTA są dobre ?. Pozdrawiam Dominik.

PS. Jeśli ktoś zna jakieś linki z tematami tego typu to bym poprosił o wklejenie.