Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów mam taki problem auto mam po kapitalce silnika i po dotarciu silnika,czas najwyzszy zalac go dobrym olejem i wyplukac go z tego wszystkiego i teraz mam problem taki ze kazdy mechanik mi mowi cos innego i doradza innaczej;/ wiec spytam was bo wiecie co najlepsze do naszych perelek :mrgreen: jaki preparat uzyc do wyplukania silnika z tych wszystkich opilkow metalu z panewek itd i czym go potem zalac ?? :mad2:
Opublikowano
ja bym go zalał teraz byle jakim zrobił kilkanaście km i zlał to wszystko i zalał valvo albo motul zgodny z normami bmw czyli u ciebie chyba ll o4 i kup filtr oleju mann albo knecht i będzie ok.
Opublikowano

Tak jak pisze kolega powyzej. Zlac po kilkunastu kilometrach i zalac olejem takim jaki byl zalecany przez producenta 5w30 LL04.

Oby Ci tylko do glowy nie przyszly jakies polsyntetyki czy mineraly!

Opublikowano
dzieki chlopaki a to nie sa oleje do silnikow z filtrem czasteczek stalych??z tego co czytalem to ja tego nie mam,mam auto z 2002r 320d 150km.teraz mam mobila wlanego 10w 40,a co powiecie o roznych preparatach do idzie kupic do czyszczenia silnika podczas wymiany oleju,wlewa sie do starego oleju zagrzewa i spuszcza ten caly syf...dziala takie cos wogule czy to sciema?
Opublikowano

Bzdura zalewać czymkolwiek, jak piszecie - nowe też można zalać czymkolwiek ?

Rozumiem, że oszczędność 50zł na motulu jest nie do zniesienia, ale polecałbym tak czy siak zalać po remoncie motulem ll04 i potem też.

Opublikowano
intercarsie mi polecili po remoncie mobila wiec tak zalalem nie zalerzy mi na oszczednosci tylko na tym zeby auto jezdzilo na dobrym oleju.przejechalem na oleju 1000km nowe filtry zalalem przeparat do czyszczenia silnikow zagrzalem i wylalem caly syf,teraz znowu zalalem go nowym mobilem dalem nowe filtry i pomalu sie zblizam do 1000km zas chce to zalac preparatem do czyszczenia i to wylac i teraz chce go zalac olejem po dotarciu tylko nie wiem co bedzie najlepsze... wiec proponujecie Motul 5w40 tak?
Opublikowano
nie znam sie na olejach...kazdy mi mowil innaczej mam nadzieje ze tym mobilem nie zaszkodzilem becie,wyleje to i wleje motul,ponoc castrol jest dedykowany do bmw ale o tym oleju tez nasluchalem sie roznych wersji
Opublikowano

Rób jak uważasz, tematów na forum o oleju pełno, masz co czytać przez weekend.

Castrol jak już to ori aso, ale ponoć lewe się trafiały.

Ja leje co 10 tyś od 50 tyś motula ll04.

Wystrzegałbym się mobila, castrola nie ori i innych mocno reklamowanych ... zresztą , poczyta forum.