Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie na miescie przejechalem 400km , dojezdzam tylko do pracy odcinki 3km.

Srednie spalanie 30.5L , czy to bedzie norma? Ps. Nie zawsze ciskam , najoszczedniej wyszlo mi 15l ale tylko chwilowo.

Pozdrawiam

Opublikowano

na tak krótkim odcinku być może możliwe, mi po mieście bez X i z A pali 14-18l LPG, ale silnik dogrzany i staram się nie stać w korkach i zawsze pośród jazdy miejskiej trafi się albo krótki wyjazd za miasto albo po nie zakorkowanych miejskich prostych, a może sondy się spsuły ;)

wybierz się za miasto i zobacz ile Ci spali na rozgrzanym silniku na 100

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Trochę jazdy po mieście na dłuższych odcinkach oscyluje na ~16-17 L wiec zapewne jest , ok . Martwi mnie tylko opóźniona reakcja na gaz , ale wyczytałem ze one tak maja.. jakieś 500-800ms.

Olej okay , płyn czyściutki :)

Pozdrawiam i dzięki za info...

Opublikowano

Wracam po przejechaniu większej ilości kilometrów w mieście , przy umiejętnej jeździe spalanie nie powinno przekroczyć 14 litrów wliczając w to korki.

Minimum które udaję mi się osiągnąć to 12L ale trzeba się pilnować.

Niebawem wypadnę na trasę to sprawdzę dokładnie jakie będzie spalanie.

Pozdrawiam